ότι σου κλέβει τη χαρά, σου κλέβει και την υγεία...

ότι σου κλέβει τη χαρά, σου κλέβει και την υγεία...

Η στεναχώρια δεν είναι μόνο συναίσθημα.
Η θλίψη δεν είναι μόνο κάτι που νιώθουμε
Ο ψυχικός πόνος δεν τραυματίζει μόνο την ψυχή.
Ο θυμός δεν αγριεύει μόνο την καρδιά.
Η απογοήτευση δεν θλίβει μόνο το μέσα μας.
Η απαισιοδοξία δεν κάνει κακό μόνο στα όνειρά μας...

Έρχεται η στιγμή που το σώμα τα απορροφά όλα αυτά και τα στρέφει εναντίον του. Έρχεται η ώρα που τα κακά συναισθήματα πολεμούν δίχως έλεος, τον ίδιο μας τον οργανισμό.

Και βρισκόμαστε ξαφνικά αντιμέτωποι με τόσες ασθένειες που τελικά η ρίζα τους είναι στην ίδια μας την ψυχή. Αλλά αυτήν την έρμη την ψυχή, πάντα την αφήνουμε αφρόντιστη και τελευταία... Δεν της δίνουμε την προτεραιότητα που της χρειάζεται και έτσι στο τέλος μας εκδικείται...

Παλεύουμε να θεραπεύσουμε το σώμα μας με μια ψυχή κουρασμένη.
Γίνεται;
Oχι, δεν γίνεται...
Γιατί όλα ξεκινούν από μέσα μας. Και η χαρά και η λύπη. Και το κακό και το καλό. Και το φως και το σκοτάδι. Το σώμα απλά γίνεται καθρέφτης και τα φανερώνει όλα!

Γι' αυτό και πρέπει να την φροντίζουμε την ψυχούλα μας. Να την προσέχουμε, να την προστατεύουμε από αυτά που την τσακίζουν και να κάνουμε όλα εκείνα που πρέπει για να είναι λίγο πιο χαρούμενη.

Μα κυρίως, να σταματήσουμε να κάνουμε όλα εκείνα που την φθείρουν. Γιατί η φθορά της ψυχής δύσκολα γιάνει. Γιατί η φθορά της ψυχής πολεμά τελικά το ίδιο μας το σώμα.

Ναι, ότι σου κλέβει τη χαρά, σου κλέβει και την υγεία! Και να θυμόμαστε πως η χαρά δεν είναι μόνο συναίσθημα. Είναι φάρμακο... ❤
Επιστροφή στο ιστολόγιο