Σημασία έχει να έχεις προσπαθήσει

Σημασία έχει να έχεις προσπαθήσει

Όλα τα παιδάκια δεν έχουν τα ίδια ταλέντα και τις ίδιες ικανότητες...Η φύση δεν ρωτάει που θα δώσει την προίκα της!

Κι έτσι... κάποια μαθαίνουν πιο γρήγορα, εξελίσσονται με άλλους ρυθμούς και βρίσκουν από νωρίς τις κλίσεις τους! Αυτά είναι τα τυχερά παιδάκια! Τους δόθηκε απλόχερα ένας πλούτος στα χέρια τους και το μόνο που μένει να κάνουν, είναι να τον αξιοποιήσουν για να μην πάει χαμένος!

Κάποια όμως άλλα παιδάκια γεννήθηκαν πιο φτωχά... Χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις, με μυαλουδάκια λίγο πιο αργά, που θέλουν άλλους χρόνους για να μάθουν και περισσότερη προσπάθεια για να καταφέρουν πράγματα! Αυτά είναι τα αξιοθαύμαστα παιδάκια! Και είναι αξιοθαύμαστα, γιατί ξεκινάνε τη ζωή χωρίς μαγιά και πρέπει να γίνουν από νωρίς μαχητές για να κερδίσουν τη ζωή!

Σε αυτά τα παιδάκια λοιπόν, δεν πρέπει να κόβουμε ποτέ τη φόρα και τα φτερά. Με τίποτα δεν πρέπει να τα συγκρίνουμε με τα "τυχερά" παιδιά του "γείτονα" αλλά ούτε και να τα πιέζουμε ασφυκτικά. Κυρίως όμως δεν πρέπει να τα φορτώνουμε την ενοχή που δεν τα προίκισε η φύση!

Αυτά τα παιδάκια πρέπει να τα δίνουμε θάρρος, να τα επιβραβεύουμε και να τα δείχνουμε πόσο περήφανα είμαστε για αυτά! Να τα ενθαρρύνουμε και να τα βοηθούμε να βρουν τις κλίσεις τους.

Άλλωστε δεν έχει σημασία πόσα θα καταφέρει στη ζωή του ένας άνθρωπος! Σημασία έχει να έχει προσπαθήσει... 
Επιστροφή στο ιστολόγιο